Arkitektur og byutvikling

Rom for demokrati

Rom for demokrati er et diskusjons- og debattprosjekt i regi av Bylab. Hendelsene i Oslo sentrum og på Utøya, sommeren 2011, sparket i gang en nødvendig diskusjon om forholdet mellom sikkerhetstiltak og demokrati.

Norsk Form ønsker med dette prosjektet å sette søkelys på de offentlige roms betydning for det åpne og rause demokratiet som er satt på agendaen.

Her et lydopptak/podcast fra DogA-samtalen om frihet og sikkerhet i byrom med blant andre terror-forsker Joakim Hammerlin, Aften-redaktør Kjersti Løken Stavrum, forsker Elisabeth Myhre Lie og Venstre-politiker Ola Elvestuen.

På møteplasser kommer folk sammen

Alle byer har en historie som møtested og samlingspunkt. Det kan være som et sted å selge varene sine, gå på skole, ta utdanning, å jobbe eller bo. Byene er steder der folk kommer sammen. Det er slett ikke sikkert vi liker alt vi ser. Faktisk er det lite sannsynlig at vi er like begeistret for alle dem vi risikerer å møte ute i byens fellesrom. Men nettopp denne forskjelligheten er selve byens essens. Så er det opp til oss hvordan vi håndterer den.

Nedenunder finner du noen av artiklene som er publisert fra Norsk Forms side, samt lenker til andre relevante saker:

Contact person

Guro Voss Gabrielsen

Advisor – Urban Development

Phone: (+47) 23 29 26 69

guro.voss.gabrielsen@norskform.no


More about Guro Voss Gabrielsen

Comments

Add comment

Name
 
Your web address
 
Comment